go back

Μαντινάδες και Στιχάκια

Διαβάστε τις μαντινάδες και τα στιχάκια των ομάδων

     
     
     

Μάθε για την ΈΚΘΕΣΗ

Αγαπητοί κυνηγοί,

η διοργανώτρια ομάδα του κυνηγιού του θησαυρού της πόλης του Ρεθύμνου πραγματοποιεί στο ΣΠΙΤΙ του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ έκθεση, με τις δημιουργίες των ομάδων που συμμετέχουν στο 22ο παιδικό και 4ο εφηβικό κυνήγι θησαυρού και τις δημιουργίες του παιδικού τμήματος ζωγραφικής των Εικαστικών Εργαστηρίων του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Ρεθύμνης. 

Όλες οι ομάδες με όλους τους κυνηγούς θα πρέπει να επισκεφτούν την έκθεση από την Τρίτη 26/2/2019 έως την Παρασκευή 1/3/2019 και ώρα 19:00 – 21:00 για να:

  • δουν τις δημιουργίες όλων των ομάδων και τον μαθητών.
  • να φέρουν την επιστολή της ομάδας τους που είναι εμπνευσμένη από την περιήγηση και προετοιμασία της ομάδας για το παιχνίδι, με τις εμπειρίες, τα συναισθήματα, τις εντυπώσεις.
  • να φέρουν το έντυπο της γονικής συναίνεσης για την φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση του παιχνιδιού.

Να θυμάστε το σύνθημα- μαντινάδα της ομάδας σας και να κρατάτε μαζί σας την κάρτα επιβράβευσης της ομάδας σας.
Στοιχεία επικοινωνίας: email: paidiko_efiviko@ekk.gr ή στο τηλ.: 6973328272.

Η διοργανώτρια ομάδα: ΕΚΑΤΣ' Η ΚΟΥΤΣΗ Η ΚΑΤΣΙΚΑ

      

     
     
     

ΓΛΩΣΣΑΡΙ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ

 

Εκτός από την κοινή Νεοελληνική που μιλούν όλοι οι Έλληνες, υπάρχουν, σε διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας και οι τοπικές διάλεκτοι (Ποντιακή, Κυπριακή, Τσακώνικη και Κρητική). Διάλεκτο λέμε την μορφή της γλώσσας που διατηρεί κάποια χαρακτηριστικά που διαφέρουν από την κοινή που μιλούν όλοι οι Έλληνες. Στις τοπικές διαλέκτους διατηρήθηκαν πολλές λέξεις και ιδιαίτερες μορφές στο συντακτικό, που έμειναν χωρίς να αλλάξουν από παλιότερες εποχές. Η Κρητική διάλεκτος έχει αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που είχε η Ελληνική γλώσσα τον 10ο και 11ο αιώνα αλλά και λέξεις που έρχονται κατ' ευθείαν από τα Αρχαία Ελληνικά. 

Δείτε μερικά παραδείγματα στο παρακάτω αρχείο

     
     
     

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

 

Αγαπητοί κυνηγοί,

η διοργανώτρια ομάδα σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό  σταθμό Team fm 102 και με τα 'Τυρογαριδάκια' του Πειραματικού Λυκείου από το ραδιοφωνικό όμιλο του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Κρήτης, θα πραγματοποιήσει δύο ραδιοφωνικές εκπομπές αφιερωμένες στο 22ο παιδικό και στο 4ο εφηβικό κυνήγι θησαυρού της πόλης του Ρεθύμνου:

  • την Πέμπτη 7/2/2019, 20:00 - 22:00 με θέμα «το εγχειρίδιο του καλού κυνηγού» και
  • την Πέμπτη 14/2/2019, 20:00 - 22:00 με θέμα «μόνο αγάπη για το κυνήγι του θησαυρού».

Στην διάρκεια των εκπομπών θα δοθούν πληροφορίες για το παιχνίδι και  οι ομάδες θα μπορούν να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές αλλά και με τις υπόλοιπες ομάδες του παιχνιδιού μέσα από την συχνότητα Team fm 102.

Σας ευχόμαστε μια όμορφη ακρόαση!

     
     
     

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητοί κυνηγοί,

Όλες οι ομάδες του εφηβικού κυνηγιού που θα λάβουν μέρος στη δράση φιλαναγνωσίας "μάθε να διαβάζεις τα καλύτερα" που θα γίνει την Κυριακή 10/2/2019 στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου και θα χρησιμοποιήσουν ψηφιακό υλικό για την παρουσίασή τους (αρχεία ήχου mp3/mp4,video, παρουσιάσεις powerpoint) παρακαλούνται να τα αποστείλουν στο email: galexmar8@gmail.com έως και την Τετάρτη 6/2 και 12:00μμ., για να μπορέσουμε να προγραμματίσουμε καλύτερα την εκδήλωση.

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία.

     
     
     

Μάθε να διαβάζεις τα καλύτερα!

 

Διάβασε, γνώρισε και παρουσίασε τα ενδεικτικότερα αποσπάσματα του λογοτεχνικού έργου του Ερωτόκριτου.


Η δράση αυτή θα υλοποιηθεί στην Δημόσια Βιβλιοθήκη της πόλης μας σε ημερομηνία και ώρα που θα σας ανακοινώσουμε σε μεταγενέστερο χρόνο.
Εσύ και η ομάδα σου αυτό που έχετε να κάνετε είναι να προετοιμάσετε το απόσπασμα που σας δίνουμε ώστε να μας το παρουσιάσετε με τρόπο δημιουργικό (ανάγνωση , απαγγελία , δραματοποίηση, τραγούδι, χορός) και ότι άλλο εσείς σκεφτείτε.


Την ημέρα της δράσης μπορείτε να έχετε μαζί σας αντικείμενα, ρούχα κ.α που θα βοηθήσουν στην καλύτερη απόδοση του κειμένου.

 

     
     
     

Μάθε να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ το περιβάλλον!

 

Καλείται κάθε ομάδα, το Σάββατο 16/2/2019 στον χώρο της Μαρίνας, να φέρει για την δράση της ανακύκλωσης τηγανέλαιου, τουλάχιστον 1 πλαστικό μπουκάλι του 1,5 λίτρου και την δράση της ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών,τουλάχιστον 3 από τα αναφερόμενα είδη.

Να θυμάστε να κρατάτε μαζί σας την κάρτα επιβράβευσης της ομάδας σας.

 

    

Go back

Powered by HotSoft.gr - websites, mobile apps & networks